Обратно към категорията

Дарителската кампания за набиране на хуманитарни средства в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия приключи

Добавено на: 18.02.2023 09:24
   

На 17 февруари Община Ямбол приключи кампанията за набиране на хуманитарни средства в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Тя беше организирана по инициатива на общинското ръководство и продължи от 8 февруари до 16 февруари 2023 година. Последните набрани дарения бяха предадени на БЧК вчера.

Благотворителната кампания се ръководеше от служители на отдел „Хуманитарни дейности“  и беше разпределена в два събирателни пункта - в сградата на Община Ямбол и в Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в града.Даренията включваха одеяла, спални комплекти, завивки, чаршафи, дрехи, чорапи, обувки ботуши, палта, четки и пасти за зъби, палта, якета, памперси, мокри кърпи, кухненски кърпи и тоалетна хартия и детски играчки. В инициативата се включиха много граждани, стриктно беше спазвано правилото събраните дарения да бъдат  нови и с етикети. Първите 72 кашона с вещи и стоки от първа необходимост, събрани от кампанията, вчера отпътуваха за Националната складова база на БЧК в с. Лозен. Транспортирането се осъществява от служители на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. След това хуманитарната помощ ще бъде насочена към пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия.Материални дарения са направили 69 индивидуални и корпоративни дарители, в т.ч. събрани в пунктовете, разкрити от община Ямбол. 18 дарители са предоставили финансови средства на стойност 1 790 лева в касата на БЧК – Ямбол.

Българският Червен кръст разполага с достатъчни количества хуманитарни помощи за покриване на първоначално заявените нужди от материални дарения, пристигащи от различни местни и международни канали. Считано от 15 февруари 2023 г. /сряда/, организацията работи по сортиране и разпределяне на постъпилите хуманитарни помощи и вече заявените доставки. При постъпване на ново искане за изпращане на допълнителна хуманитарна помощ в Турция и Сирия, кампанията за набиране на материални дарения на БЧК ще бъде подновена. Националната благотворителна кампания на БЧК продължава с набирането на финансови средства в подкрепа на пострадалите по следните начини:

  1. На разкритата  банкова сметка:

Български Червен кръст

Уникредит Булбанк АД

сметка BG64UNCR76301078660913

банков код UNCRBGSF

(за пострадалите от земетресението)

  1. В касата на БЧК – Ямбол, ул. «Димитър Благоев» № 1
  2. На  кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.
  3. Онлайн, през сайта на Българския Червен кръст: https://www.redcross.bg/donations/view?donid=25

Община Ямбол и БЧК изразяват дълбока благодарност към всички дарители, които се включиха в кампанията в знак на съпричастност към пострадалите от бедствието.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!