Обратно към категорията

С Ден на отворени врати 42-ри механизиран батальон от сухопътните войски отбеляза празника си

Добавено на: 26.04.2022 14:40
Снимки: БТА
   

Ямболският 42-ри механизиран батальон, от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада в Сухопътните войски, отвори днес вратите си. Военното формирование край село Кабиле показа въоръжение и техника и събра множество любопитни малки и големи посетители. Поводът е отбелязването на бойния празник на батальона – 19 април.

По-рано бяха отличени военнослужещи за успешно изпълнение на поставените задачи. Тържественият строй прие бригаден генерал Станимир Христов, командир на Втора Тунджанска механизирана бригада. Той благодари на военнослужещите за усилията и успешно преодолените предизвикателства. „Уверен съм, че по-добрите дни за батальона предстоят“, допълни командирът на батальона подполоковник Велин Кехайов.

Съвместното учение на български военнослужещи и американската рота „Страйкър“ продължава на полигон „Ново село“ край Сливен, каза за БТА подполоковник Кехайов. По думите му съвместната подготовка върви по утвърдения план и военнослужещите от батальона са се сработили бързо с американските си колеги.

Продължава да е засилен интересът към военната служба в батальона, като за едно вакантно място се явяват средно по шестима кандидати. От октомври 2021 г. досега с няколко конкурса успешно е попълнен съставът, каза още командирът.

Ямболският батальон е наследник на създадения на 19 април 1955 година 42-ри танко-самоходен полк.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!