Обратно към категорията

В Деня на Ямбол – народен събор „Света Троица“, цирк в парка и награждаване на победителите в конкурса „Празник в моя град“

Добавено на: 21.06.2021 23:40
   

Пред Народно читалище „Пробуда-1909“ се проведе традиционният събор „Света Троица“. Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ откри празника с песни и танци.

Енчо Керязов, заместник-кмет на община Ямбол, приветства присъстващите: „Искам да благодаря на читалище „Пробуда“ за поканата. За мен наистина е удоволствие да присъствам в най-стария квартал на град Ямбол – „Каргон“, да Ви поздравя всички, да Ви пожелая да бъдете здрави, да бъдете много единни.“

Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий отслужи молитва за здраве и мир.

В Градския парк се проведе отложения от събота поради лошите атмосферни условия „Цирк в парка“ - Представление на улични артисти за най-малките жители и гости на Ямбол – фокуси и работилници по жонглиране и акробатика.

Пред Младежкия културен център „Георги Братанов“ се проведе церемонията по награждаването на призьорите в конкурса за рисунка „Празник в моя град“.

Художниците Атанас Караманов и Надя Караманова присъдиха наградите, които заместник-кметът Михаил Керемидчиев връчи на отличените.

На първо място са класирани София Бончева от ДГ „Радост“, Виктория Колева, Стелияна Кирова, Александра Николова, Дария Недкова, Йоана Митева, Мариана Стоянова и Катрин Михайлова от ДГ” Валентина”, Ани Димитрова, Максимилиан Димов, Никол Вълева, Виктория Георгиева от ДГ „ Слънце”, Ребека Иванова от ДГ „Пролет”, Ренета Димитрова и Габриела Генова от ДГ „Пламъче“, Димана Димова и Мария-Магдалена Бонева от НУ „Св.Св.К.Методий”, Тодор Георгиев и Яница Иванова от ОУ „Хр.Смирненски”, Ирина Бонева от ПГИ „Г. С. Раковски” и Полина Динева от ОУ „Любен Каравелов”.

На втора позиция останаха творбите на Габриела Тодорова от ДГ „Радост”, Донна Василева, Ема Енева, Теодор Иванов и Жулиен Иванов от ДГ ”Радост”, Памела Петкова от ДГ „Валентина“, Александър Филипов, Господин Иванов, София Касабова от ДГ „ Слънце”, Елисавета Стефанова и Ангел Ангелов ДГ „Пролет”, Бети Буденова, Ивайло Иванов и Виктор Атанасов от ДГ „Пламъче”, Евгени Петров от ПГПСТТ”Н.Й.Вапцаров”, Стилиян Борисов от ОУ „Хр.Смирненски”, Александра Енева, Вероника Апостолова и Елиза Иванова от НУ „Св.Св.К.Методий”.

С трета награда бяха отличени рисунките на Атанас Димитров, Ваня Рашева и Анна Николова от ДГ” Валентина”, Йоана Стефанова, Атанаска Йорданова, Георги Борисов, Валентин Димитров от ДГ „Пролет”, Дана Ковачева, Георгия Карагьозова и Мария Карагьозова от ДГ „Пламъче”, Цветиян Данчев и Ива Енчева от ОУ „Хр.Смирненски”, Пресиана Димитрова, Ивет Петрова и Дея Микова от НУ „Св.Св.К.Методий”, Доника Шарлопова от ПГИ „Г. С. Раковски“ и Стоянка Аджис от ОУ „Хр.Смирненски”.

Децата получиха грамоти и предметни награди.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!