Обратно към категорията

Деца от Ямбол, Сливен и Елхово с награди от Светия синод

Добавено на: 15.05.2024 09:17
   

Деца от Ямбол, Сливен и Елхово са сред победителите в националния конкурс „Петдесетница – съшествието на Светия Животворящ Дух”, организиран от Българската патриаршия, провери 999.

В раздел фотография и информационни технологии на второ място е класиран видеофилмът “С благодатта на Светия Дух” на 12-годишната възпитаничка на сливенския Център за подкрепа за личностно развитие-Детски комплекс Анна Емилова Борисова. Тя получава и поощрителна награда за есето си „Дар слово“ в раздел литература.

10-годишната възпитаничка на Центъра за подкрепа и личностно развитие към сливенския детски комплекс Мария-Антония Христова Колева е класирана на първо място с разказа „Любовта на отец Георги“. Разказът „Божият дом на спасението“ донесе втора награда за Александра Пламенова Иванова, десетокласничка в ЕГ „Васил Карагьозов“ - гр. Ямбол. С трети награди в своите категории са единадесетокласничките в ямболската ЕГ „Васил Карагьозов“ Ралица Тодорова Кунева и София Ангелова Петкова, както и третокласничката в сливенското ОУ „Д-р Иван Селимински“ Мария Георгиева Драгиева.

В раздел изобразително изкуство специална награда получава рисунката „Света Троица“ на 12-годишния Найден Петев Костадинов от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ - гр. Елхово. На първо място в своята категория е класирана деветокласничката в СУ „Св. Климент Охридски“ - гр. Ямбол Виктория Иванова Георгиева, а при най-малките второ място е присъдено на първокласничката в ОУ „Д-р Иван Селимински“- гр. Сливен Албена Иванова Величкова.

Награждаването на победителите ще е на 19 май в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ след светата литургия, която започва в 9,00 ч. След това ще бъде открита изложба с наградените творби в раздели „Изобразително изкуство“ и „Фотография“ в Енорийския център при храма, ще се проведе и рецитал с някои от наградените творби в раздел „Литература“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!