Обратно към категорията

До 5 години затвор грозят обвинените за кражба на тръби от кислородната инсталация в ямболската болница

Добавено на: 08.07.2021 16:13
   

Районна прокуратура – Ямбол привлече към наказателна отговорност И. А. и М. М., които са обвинени за това, че при условията на продължавано престъпление са извършили кражба на медни тръби и са повредили кислородна инсталация на болница в гр. Ямбол. Престъпните деяния са осъществени в края на месец юни 2021 г. и на 06.07.2021 г. Те са квалифицирани по чл. 195 и чл. 216 от НК. Обвиненията за кражба и повреждане на чуждо имуществото. Ако бъдат признати за виновни може да получат до 5 години затвор.

По време на разследването е установено, че двамата обвиняеми са действали в съучастие като съизвършители. В края на месец юни те противозаконно са отнели повече от 20 метра медни тръби, собственост на болничното заведение, осъществявайки деянието след предварителен сговор. На 06.07.2021 г., И.А. и М.М. са счупили метални тръби, които са част от изградената в болничното заведение кислородна инсталация. По този начин тя е била повредена.

И.А. и М.М. ще бъдат задържани за срок от 72 часа, с оглед внасяне в съда на искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на тях.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!