Обратно към категорията

До месец започва ремонтът в Музея на бойната слава в Ямбол

Добавено на: 11.05.2021 07:52
   

До месец започва реконструкция и модернизация на единствения у нас общинския Музей на бойната слава в Ямбол, съобщи за БТА директорът на културния институт о.р. полковник Георги Вардаров.

Предвижда се основен ремонт на закритата част от музея; в нея ще бъдат обособени три експозиционни зали, посветени на различни периоди от военната ни история. Една от старите сгради ще бъде превърната в караулно помещение, ще бъдат ремонтирани осем гаражни клетки, в които ще бъде изложена бойна техника. Дворното пространство ще бъде изцяло обновено и пригодено за представяне на тежка военна техника - самолети, вертолети, ракети, танкове, бронетранспортьори, самоходни оръдия, командно-щабна машина, санитарни автомобили, технически работилници, походна кухня.

Реконструкцията е по проект на община Ямбол и ще бъде финансирана със средства от оперативната програма "Региони в растеж" /2014-2020/ в размер 1 746 000 лв. и трябва да завърши за 30 месеца.

Музеят на бойната слава бе открит през 2013 година на площ от 80 декара площ в района на бившите пионерни казарми. В него се съхраняват ценни експонати от балканските и от двете световни войни, както и макет на германския цепелин L59, който по време на Първата световна война е бил базиран в специално изградена дирижабълна станция с хангар край Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!