Обратно към категорията

Доброволческата инициатива „Гората.бг“ дари на Ямбол 5600 фиданки

Добавено на: 08.01.2021 14:49
   

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански се свързa с доброволческата инициатива „Гората.бг“ с молба за подкрепа в залесяването на Лесопарк „Боровец“ и на 5 януари бяха изпратени 5600 фиданки в града.Дръвчетата са транспортирани до Ямбол от частния разсадник „Нановски“.

Фиданките от цер са 5000, боровете са 600 на брой. „Гората.бг“ е доброволческа инициатива, която засажда и предоставя за залесяване дръвчета в цяла България. Идеята възниква в края на 2011 година. Първоначално тя се развива изцяло в социалната мрежа, като в представите на създателя на инициативата, ако се натрупат достатъчно хора зад една добра идея ще се намерят фирми, които биха искали да определят себе си като социално отговорни и биха пренасочили част от рекламните си бюджети в посока засаждане на дървета. „Гората.бг“ работи в партньорство с Министерство на земеделието, храните и горите и с неговите структури, с десетки общини, стотици училища и детски градини в цяла България.

„Благодаря на целия екип на „Гората.бг“ за подкрепата, която ни оказва. Имаме желание и ще проведем тази акция с гражданите на Ямбол при спазване на въведените противоепидемични мерки, датата ще бъде уточнена допълнително.“, подчерта Валентин Ревански.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!