Обратно към категорията

Домакинства от Ямбол, Елхово, Лозенец и Окоп в изследване на НСИ за бюджета на времето

Добавено на: 04.04.2022 14:24
   

НСИ започна изследване сред домакинствата в страната на тема „Бюджет на времето на населението”.

В Ямболска област изследването ще се проведе в 4 населени места: градовете Ямбол, Елхово и селата Лозенец и Окоп.

Проучването е с продължителност 12 месеца и приключва през март 2023 година.

С настоящото изследване се цели събирането на международно сравнима информация за основните характеристики на използване на времето: измерване на времето, което лицата изразходват за различни дейности в ежедневния си живот; измерване на всички форми на труд, включително неплатен труд и производителност на домакинствата; балансът между професионалния и личния живот; проблемите, свързани с грижите за деца и хора с увреждания. Получените резултати ще предоставят информационно осигуряване на политиките по равнопоставеността.

Наблюдението се осъществява с участието на анкетьори, които при първото си посещение в домакинствата се легитимират със служебна карта, издадена от ТСБ - Югоизток, отдел „Статистически изследвания - Ямбол“ и представят писмо от председателя на НСИ. Анкетьорите са задължени съгласно Закона за статистиката да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Предоставените от домакинствата лични данни ще бъдат събирани, обработвани и съхранявани само и единствено за производството на статистическа информация. Допълнителна информация относно провежданото изследване на територията на област Ямбол може да се получи на телефон 046/686 316 в Териториалното статистическо бюро - Югоизток, отдел „Статистически изследвания Ямбол“.

Обект на изследване в страната са всички лица на 10 и повече години в общо 3 150 обикновени домакинства в България, попаднали в извадка на случаен принцип.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!