Обратно към категорията

Две деца от областта са сред наградените за написване на есе по проект за подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество

Добавено на: 19.04.2024 14:06
   

Тончо Тончев от гр. Стралджа получи първа награда в категория „възраст 14 години“, а Мария Радославова от гр. Ямбол взе наградата за „Най-оригинално есе“ на МОН.

Общо 14 деца бяха наградени за участието си в конкурс за есе на тема „Не на различията, Да на толерантността и интеграцията“. На церемония, състояла се в Дома на културата в столичния квартал „Дружба“, 11 от тях получиха наградите си от ръководството на ГДНП и на Министерството на образованието и науката. На нея присъстваха и представители на Норвежкия финансов механизъм, Съвета на Европа и Програмния оператор – Дирекция „Международни проекти“ при Министерство на вътрешните работи.

Написването на есето бе една от дейностите, заложени в проекта „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“, финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежкия финансов механизъм. Конкурсът беше проведен миналата година сред учениците от всички училище на 10 области на страната.

По регламент участниците бяха разделени в 4 възрастови групи, според годините  - 14, 15, 16 и 17. В срока на провеждане на конкурса бяха предадени общо 83  творби. Победителите бяха излъчени от жури, което включваше представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Агенция за социално подпомагане, Държавна агенция за закрила на детето и Комисията за защита от дискриминация бяха оценени всички. С решение на експертите бяха връчени по една първа, втора и трета награда за всяка една от възрастовите групи, както и по една специална – на МВР и на МОН.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!