Обратно към категорията

Държавен куклен театър-Ямбол с премиера на 16 февруари

Добавено на: 16.02.2023 08:52
Снимки: Мира Безус
   

Спектакълът „Златното ключе“ е първата за годината премиера на Държавния куклен театър "Георги Митев-Жоро" в Ямбол. На сцената ще оживеят Буратино, татко Карло, Карабас Барабас и останалите герои от любимата на поколения повест на Алексей Толстой.

„Златното ключе“ повежда малките, но и големите зрители, към историята за вечното търсене и пътят към щастието – такова, каквото го разбира всеки отделен човек. Това е едно от посланията на постановката, каза за БТА режисьорът Любомир Колаксъзов.

През цялото време това е едно интересно приключение и всъщност ще открием какво е златното ключе. Това е приключение, което води към търсене на щастие всеки един от нас. А търсенето на щастие е по-голямо щастие от самото щастие, допълни директорът на театъра Елена Дойчева.

Според режисьора е засегната и тема за „малко по-големи“: „Къде се намира днес кукленият театър, какво е отношението между служби, директори, майстори и кукловоди в ситуацията, в която се намираме – политическа или не. Пиеро търси любимата си, татко Карло иска да има собствен театър, в който не го унижават и има всички условия – да има парно, да има високи заплати“.

В постановката участват младите актьори на театъра – Ирина Шумелова, Илияз Иляз и Христо Петев. Драматизацията е на Теодора Георгиева, сценографията и куклите – на Елена Цонкова, а музиката – на Милен Апостолов. В спектакъла участват младите актьори на Ямболския куклен театър. Премиерата е днес, 16 февруари, от 18 часа.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!