Обратно към категорията

Нараства рискът от пожари заради необичайно високите темератури в Ямболско

Добавено на: 18.06.2024 15:41
   

Двойно повече са възникналите пожари в Ямболско от началото на този летен сезон. Това съобщи началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Кольо Гяуров на заседание на Областния щаб за защита при бедствия. 

Рискът е екстремно висок, заради необичайно високите темератури през този месец, които достигнаха до 38 градуса в региона, съпроводено със изсъхналата тревна растителност, подчерта началникът на противопожарната служба в Ямбол.

От началото на юни са пламнали 67 пожара в областта, а за същия период на 2023 г. са 32. Седем са вече пожарите в хода на жътвената кампания, която започна само преди десетина дни. Унищожени са около 1000 дка зърнени култури. Пожар е изпепелил и 156 дка гора в крайграничната община Болярово.

Въпреки изричните забрани през последните години, продължава порочната практика с палене на стърнища. Все още има и пожари, възникнали от неизправна земеделска техника. През изминалото лято са съставени 13 акта на земеделски стопани за неосигурени противопожарни изисквания при работата на полето, каза комисар Гяуров.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!