Обратно към категорията

Елхово очаква сумиста Аоияма, за да му връчи титлата "Почетен гражданин"

Добавено на: 25.03.2023 09:32
   

Днес град Елхово отбелязва своя празник. В програмата са включени празнично шествие, концерти и спортни състезания.

Празникът на Елхово се отбелязва всяка година в последната събота на месец март и днес той съвпада и с големия християнски празник Благовещение.

В храма "Св. Димитър" ще бъде отслужен благодарствен молебен за здраве и благоденствие на жителите на крайграничната община.

В 11.00 часа на централния градски площад ще започне празничният парад с участието на духовия оркестър и мажоретния състав при Общинския детски комплекс в Елхово.

В 11.30 часа е предвиден концерт на местни фолклорни състави, а в 18 часа самодейният театър при читалище „Развитие“ ще представи спектакъла "Зехтъ, Радке, зехтъ“ по Сава Доброплодни.

По повод празника, на 23 март общинските съветници приеха предложението на председателката на ПК по социална политика и обществени дейности д-р Блага Георгиева със званието "Почетен гражданин на Елхово" да бъде удостоен сумиста Даниел Иванов - Аоияма Косуке. Наградата ще бъде връчена при идването на спортиста на родна земя.

Той е роден в Елхово роден на 19 юни 1986 година. Започва да се занимава с борба още на 11 години в родния си град. На 13 години започва да се състезава в ЦСКА за период от 6 години. В престоя си там има едно участие на световно първенство по сумо за юноши в Япония. През 2006 година записва профил треньор по сумо в НСА-София, като паралелно се подготвя за състезания на европейско и световно ниво. През 2007 година се запознава с Калоян Махлянов Котоошу, който му помага да замине за Япония. Прави успешен дебют в сумото в Япония през лятото на 2009 година срещу състезател от Монголия. Впоследствие той постига 18 поредни победи. До този момент Даниел Иванов Иванов е постигнал общо 557 победи.

С указ от 11.10.2021 год. за промяна на българско гражданство е освободен от българско гражданство поради липса на споразумение между Р.България и Япония за двойно гражданство. На 16 март 2022, е обявено официално че е придобил Японско гражданство и сега неговото име е Форута Косуке, уточнява Елхово.news. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!