Обратно към категорията

Фестивалът за улични изкуства 6Fest донесе радост и забавление в Ямбол  

Добавено на: 23.06.2024 12:14
   

Фестивалът за улични изкуства 6Fest превърна Ямбол в сцена за различни артистични прояви, в продължение на два дни.

"Радостта и игрите те следват навсякъде, дори когато пораснеш." С тези думи актрисата Маргарита Костова увлече малки и големи в своята импровизирана „Улица Радост“ до централната поща в Ямбол. Съвсем неусетно тя включи зрители като актьори в своя спектакъл, пренасяйки ги в забавния свят на клоунадата.

След нея Радослав Стойнов, известен като „Маг Бамбини“, увлече публиката с различни циркови умения като клоунада, сценична магия и манипулация на бухалки, футболна топка и чадър. Най-атрактивното изпълнение за присъстващите беше жонглирането с ножове върху моносайкъл (високо колело на една гума).

Най-малките жители и гости на града имаха възможност да се насладят и на кукления спектакъл „Музиката е в нас” на Театър „Хамелеон“. Чрез кукли-марионетки актьорите разказаха историята на двама души, чиито съдби са преплетени в музиката, която ги разделя и събира.

Част от програмата на фестивала беше и магично-комедийният спектакъл „Илюзии с Маг Русев“ на Даниел Русев от Театър „Хамелеон“. Зрителите се забавляваха с неволите на един фокусник, като илюзиите изненадваха не само тях, но и самия изпълнител.

6Fest е първият български самостоятелно провеждащ се фестивал, посветен на изпълнителските улични изкуства като съвременен цирк, куклен театър, живи статуи, огнени изкуства, кокили, улична магия, исторически възстановки, танц, музика и други. Създаден е през 2017 г. и до момента има 14 издания. От 2019 г. фестивалът се провежда основно в Пловдив, а  тази година е и част от Културния календар на Ямбол в чест на празника на града.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!