Обратно към категорията

Фирми смъкнаха наполовина цените за проектиране на републикански пътища в област Ямбол

Добавено на: 27.06.2023 08:55
   

Избрани са вече изпълнителите на обществената поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на над 50 км републикански пътища в област Ямбол, провери 999. Решението на директора на Областно пътно управление Галин Костов, издадено въз основа на предложението на комисията, вече е обявено и ако не бъде обжалвано, предстои подписването на договорите.

Обществената поръчка е в две обособени позиции.

Първата обособена позиция е за проектиране на ремонта на 11 км от второкласния път II-53 Тамарино – Войника /от км 173+800 до км 184+800/. За нея бяха подадени 13 оферти. На първо място е класирано столичнтото дружество „Виа План“, предложило най-ниската цена – 115 800 лв., което е с над 50 % по-малко от прогнозната стойност.

Трасето осигурява пряка връзка между областните центрове Ямбол и Бургас и е алтернатива на АМ „Тракия“. Предвижда се ремонтът да се извърши в участъка от с. Тамарино, през с. Войника, до границата с област Бургас. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 60 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Втората обособена позиция е за изработването на технически проект за ремонт на 39,3 км от път III-5308 Калчево – Саранско – Каменец – Стефан Караджово /от км 0 до км 39+300/. 14 бяха отворените оферти. Комисията е предпочела тази на Обединение „Ий Кей Джей – Виа – Ей Джей“ ДЗЗД, в което са: датското дружество „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД и столичните „ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД и „Ей Джей Консулт“ ЕООД. Цената, предложена от обединението, е 386 388, което също е около 50 % по-малко от първоначалната прогрозна стойност.

Трасето е важна пътно-транспортна връзка в област Ямбол и свързва общините Тунджа, Стралджа и Болярово. Участъкът, предвиден за ремонт, започва от с. Калчево, преминава през с. Саранско, с. Каменец и с. Стефан Караджово и завършва при кръстовището с път II-79 Болярово – Голямо Крушево. Срокът за изпълнение на проучвателно-проектантските работи е 90 календарни дни, който започва от датата на сключване на договора и включва само времето за проектиране. Изпълнението на проектните работи ще се извърши в три междинни етапа.

Договорът за проектиране включва изпълнение на геодезически измервания, конструктивно обследване на съоръженията, инженерно-геоложки проучвания и изработване на технически проект, съгласно изискванията на нормативната уредба и упражняване на авторски надзор по време на строителството и въвеждането в експлоатация на строежа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение, посочват от Агенция „Пътна инфраструктура“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Продължава облагородяването на Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!