Обратно към категорията

Фондация „Павел Върбанов“ дари на ямболската болница апаратура на стойност над четири хиляди лева

Добавено на: 24.12.2023 10:31
   

Фондация "Павел Върбанов" дари на ямболската болница медицинска апаратура на стойност над четири хил. лева. Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) вече разполага с апарат за лесно откриване на периферни кръвоносни съдове, който работи с инфрачервена светлина и улеснява интравенозния съдов достъп и манипулации. 

Директорът д-р Панайот Диманов и зам.-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев изказаха благодарност и посочиха, че дарението е изключително ценно. Апаратът е особено полезен е за откриване на вени при малки деца и бебета, както и при тежки случаи, обясни д-р Веселин Цонев от ОИАЛ. "Всеки, който е бил някога пациент в болница, знае колко е неприятно слагането на абокат. С този уред задачата ни ще бъде много улеснена", каза още той.

Средствата за дарението са събрани по време на благотворителната изложба "Пътят и вярата…", организирана от Фондацията през октомври тази година. Сумата е от откупените картини на художничките Йорданка Чапърова и Нина Славова, както и от дарения по време на изложбата с кауза, посочи Юлия Върбанова от Управителния съвет на Фондацията, носеща името на сина ѝ, починал вследствие на онкологично заболяване.

"Нашият син имаше изключително добро отношение към благотворителността, към доброто, което може да се направи за хората. Тези послания – за доброто, здравето и благотворителността, нека останат в душите не само за Коледа, но и през цялата година", каза още Юлия Върбанова.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!