Обратно към категорията

Георги Чалъков: Пълна незаинтересованост от ръководството на болницата към работата на Областния медицински съвет

Добавено на: 05.08.2021 14:50
   

Работните отношения между Областната администрация в Ямбол и ръководството на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ АД бяха основна тема в днешния брифинг на Областния управител Георги Чалъков. По думите на Чалъков тези взаимоотношения показват пълна незаинтересованост от ръководството на болницата към работата на Областния медицински съвет към ОА Ямбол, съобщиха от областната управа. Представители на болничното заведение не присъстваха на последните заседания на ОМС, както и на вчерашната работна среща, заедно с кмета на община Ямбол Валентин Ревански и главния секретар на РЗИ Донка Желева, инициирана от областния управител. На заседание на ОМС, където бе представен Националния план за справяне с Пандемията от Ковид 19, представител на най-голямото болнично заведение в областта също липсваше.

„Тези заседания и работни срещи не са моя лична прищявка, те са нужни за да имаме стиковка между институциите и за да успеем да се справим с евентуална четвърта вълна на Ковид 19. От МБАЛ „Свети Пантелеймон“ показват незаинтересованост към тези срещи, както и неуважение към състава на ОМС, който е почти изцяло от техни колеги – лекари. Нито аз, нито някой от членовете на Областен медицински съвет сме обидили когото и да било от Болницата, напротив, отнасяме се с нужното уважение, дори когато тях ги няма. Именно затова не разбирам от какво е продиктувано тяхното поведение. Все пак това е най-голямото болнично заведение с най-сериозна леглова база и тяхното отсъствие от подобни срещи е напълно изключено“, коментира в хода на брифинга областният управител Георги Чалъков.

За проблемите в комуникацията с МБАЛ е уведомено и Министерство на здравеопазването, които към този момент извършват вътрешен одит в болничното заведение.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!