Обратно към категорията

Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Община „Тунджа“ изпраща най-успешната в 35-годишната си история година

Добавено на: 24.12.2022 11:14
   

Уважаеми жители на Община „Тунджа“!

Наближават най-светлите, изпълнени с вяра и надежда, коледни и новогодишни празници.

Време, в което отваряме сърцата си за добротата, споделената радост и щастието да бъдем заедно с най-близките ни.

Празниците ни носят радост, но те са и време за равносметка.

Отиващата си 2022 година премина под знака на 35-та годишнина на Община „Тунджа“. Събитията по отбелязването й, отново ни върнаха към традициите и към радостта да бъдем заедно, да се срещаме и да се веселим, а това ни доказа, че животът е по-силен от всичко.

Изминалата година беше и най-успешната в 35-годишната история на община „Тунджа“.

Бюджетът на общината надмина 37 млн. лв. Успяхме да реализираме собствени приходи, които ни гарантираха най-мащабната строителна програма.

Това е годината, в която се извършиха най-голям обем текущи ремонти по уличната мрежа в най-много населени места. 

Ремонтирани бяха най-много участъци от общинската пътна мрежа със собствени и национални средства. Продължихме ремонтите на сградния фонд и на останалата инфраструктура в населените места.

През 2022 г. Община „Тунджа“ започна строителството на нова детска градина в с. Роза. Проектирахме модернизацията на уличното осветление във всички населени места, а реализацията ще започне през следващата година.

Продължихме да предоставяме широка гама от социални услуги -  защитихме нови проекти за доставка на безплатна храна по процедура „Топъл обяд“ и предоставянето на услуги по процедура „Грижа в дома“ за жителите на общината. Успешно развивахме и всички присъщи на общината дейности и услуги.

Четиринадесетият Коледен благотворителен бал събра рекордните над 111 хиляди лева, с които през 2023 г. ще подкрепим тунджанските деца и младежи.

Успехите са видими, но няма как да не си дадем сметка, че трите години от този мандат бяха най-голямото предизвикателство, пред което се е изправяла не само община „Тунджа“, но и целият свят. Преживяхме пандемия, която отключи поредица от кризи – икономическа, финансова, политическа, а през тази година започна и война в близки до нас държави. 

В днешното тревожно и несигурно време община „Тунджа“ успя да остане остров на стабилност и сигурност и да бъде най-близката и необходима подкрепа на хората. Винаги съм твърдял, че най-голямата сила, която ни помага да решаваме проблемите заедно, на нас тунджанци, е усещането за общност, за принадлежност към едно цяло.

Новата 2023 година ще продължи да ни изправя пред предизвикателствата на кризите, но съм уверен, че заедно отново ще ги преодолеем, за да живеем все по-добре и по-достойно в нашата община!

Светла и споделена Коледа!

Бъдете здрави и нека Новата 2023 година да е мирна, плодородна и благодатна!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!