Обратно към категорията

Главен комисар Коцев: Отчетените резултати отразяват доброто институционално взаимодействие между полиция, прокуратура, съд и местна власт

Добавено на: 16.02.2024 10:29
   

Главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев изрази удовлетвореност от отчетените резултати за дейността на ОДМВР – Ямбол, които показват постигнато добро институционално взаимодействие между полицейските органи, прокуратурата, съда и местната власт. Той отбеляза, че при динамиката и структурата на престъпността в региона се отчита намаление на нивото на регистрираната престъпност, като в същото време е повишена разкриваемостта с около 5 пункта. Видно от резултатите е намерената правилна формула за работа и развитие на превантивната дейност. Главният секретар на МВР очерта направленията на дейност през настоящата година, залегнали и като приоритет на ръководството на МВР  - пътната безопасност, домашното насилие, противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

В рамките на извършения годишен анализ, директорът на ОДМВР – Ямбол старши комисар Иван Русев изведе основните задачи пред областната дирекция  - подобряване на работата на пътна полиция, снижаване на пътния травматизъм, повишаване на резултатите по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, активни действия по отношение на миграционния натиск. Ст.комисар Русев обърна специално внимание на планираното професионално обучение на състава.

Гости на годишния анализ бяха областният управител, административните ръководители на окръжна и районна прокуратура, председателят на ОС- Ямбол и зам -кметът на община Ямбол. Те също изказаха удовлетвореност от доброто институционално взаимодействие и съвместните усилия за противодействие на престъпността, което води до повишаване нивото на сигурност на гражданите в областта.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Поставиха паметна плоча и кръстиха площад на името на певицата Елена Граматикова
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!