Обратно към категорията

Готовността за зимата на вниманието на боляровските съветници

Добавено на: 26.11.2021 17:22
   

Мерките за повишаване готовността на действие при усложнена зимна обстановка са сред темите, които администрацията на община Болярово ще докладва пред общинските съветници на заседанието им на 29 ноември. Тази година Районна пътна служба – Елхово е вложила в община Болярово над 50 хиляди лева за подравняване на банкети и окосяване на тревата около тях, оформяне на земни окопи, асфалтови кърпежи. Спешна необходимост обаче има от освежаване на пътната маркировка на третокласния републикански път от разклон Малко Шарково-Воден- Странджа, който е изключително натоварен, коментира кметът на община Болярово Христо Христов. В трагично състояние е и третокласният републикански път от разклон Кошу дере до Стефан Караджово. Въпреки многократно подадените сигнали с писма и лични разговори, този път все още не е ремонтиран.

80 километра е дължината на републиканската пътна мрежа. Нейното снегопочистване се организира от областния управител.

За общинската четвъртокласна мрежа в общината контролът се осъществява от кмета на общината. За 2021 г. предвидените средства за зимно поддържане бяха достатъчни предвид не много тежката зима. За идната година все още няма приет държавен бюджет, но от опит от предходни години се очаква сумата да е с 2-3 процента повече.

236 400 лв. отдели от бюджета си тази година община Болярово за текущ ремонт на четвъртокласната пътна мрежа. Приключи основният ремонт на ул. „Младежка“, продължават ремонтите на други 9 улици в Болярово и на улици в 7 села.

И през настоящия сезон на територията на общината по заявка ще се доставят 113 кубика пясък, с цел навременното опесъчаване на заснежени участъци.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!