Обратно към категорията

В Харманли расте недоволството срещу бежанския център

Добавено на: 16.08.2021 08:32
Снимки: БНР
   

Данни на МВР сочат, че 17 621 мигранти са опитали да преминат на територията на България от началото на годината до края на месец юли. 16 900 души са били върнати към вътрешността на съседни държави .

В свиленградското гранично село Генералово хората твърдят, че нямат усещането за миграционен натиск, но наблюдават засилена охрана и проверки. Жителите на Харманли недоволстват срещу най-големия бежански център в страната и настояват той да бъде закрит, предаде БНР.

Жителите на граничното село Генералово не се притесняват от мигрантската вълна и твърдят, че не са виждали да преминават нелегални чужденци.

"Всичко е спокойно. Не съм видял. Казаха, че имало, минавали, но аз не съм видял", каза мъж.

"От бежанската вълна не се притеснявам. Притеснявам се от Гранична полиция! Спират всяка кола, която излезе", каза друг.

Хората от Харманли говорят за нарастване на броя на бежанците в приемателния регистрационен център. Те не искат бежанският лагер в града, защото: "Тук, покрай реката, са го превърнали в тоалетни и в сметище. Всичко е хаос. Не можеш спокойно да отидеш на разходка", обобщи жителка на Харманли.

"Повечето са мароканци! По-добре да бъде оставено, както беше обещано - като семеен център, а тези, които са на възраст 19-20 години да бъдат някъде другаде", обобщи друг.

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!