Обратно към категорията

Хлопки и чанове ще огласят три дни Тунджанско по време на празника „Кукериада – Долината на кукерите“

Добавено на: 16.02.2023 12:27
   

Хлопки и чанове ще огласят три дни Тунджанско по време на празника „Кукериада – Долината на кукерите“. Община Тунджа вече е готова за празника, който е част от Международния маскараден фестивал „Кукерландия“. Това съобщи пред журналисти кметът Георги Георгиев и обяви програмата на събитията.

На 24 февруари от 10:30 часа село Кабиле ще събере най-малките пазители на маскарадните игри с празника „Деца играят на кукери“. Същия ден от 17:00 часа пред сградата на общинската администрация в Ямбол ще бъде открита изложба и ще бъдат наградени победителите в конкурса за изобразително и приложно изкуство „Кукери играят, добро вещаят“. В него деца и ученици творят картини и кукерски маски.

На 25 февруари и 26 февруари в седем тунджански села ще гостуват маскарадни групи от други региони на страната. Целта е да се преплетат и покажат традициите в цялата им пълнота. Домакини ще са селата със съхранени кукерски обичаи Хаджидимитрово, Козарево, Чарган, Могила, Калчево, Челник и Маломир. Те ще посрещнат маскарадни групи от Пернишко и Софийско.

Източник: БТА


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!