Обратно към категорията

Има опасност от въвеждане на режим на водата в Ямболско

Добавено на: 20.06.2024 16:01
   
Работни групи, с добро техническо оборудване, ще отстраняват аварии по водопроводната мрежа в малките и отдалечени населени места в Ямболска област. Заради трайното засушаване в региона, има опасност от въвеждането на режим в някои от общините.
Най- сериозен е проблема с водозахранването в общините Тунджа и Стралджа, където количествата в резервоарите са спаднали драстично. Търсят се нови водоизточници, но това става все по- трудно, уточни зам.- кметът на община Стралджа Гроздан Иванов.
"Вода тук излизаше буквално на третия метър, когато се започне сондаж,  сега вече всички специалисти, които идват ни казват, че минимумът, който трябва да копаем е 30-40 метра."
Освен търсенето на нови водоизточници с добри качествени показатели се предприемат мерки за ограничаване разхищението на питейна вода, подчерта управителят  ВиК  дружеството в Ямбол Христина Микуцева:
„Отстраняване на авариите своевременно, търсенето на нерегламентирано ползване на вода- това касае кражбите, ползването на вода за поливане. Колкото и да е странно има хора, които са готови да ползват питейна вода, кайзвайки че цената е висока, но я ползват за поливане."
Все повече се работи и в посока намаляване на разходът на вода при авариите, обясни Микуцева.
„С формирането на бързореагиращи работни групи, които да могат да бъдат много по адекватни на ситуацията, по- бързо да се отреагира. Това, разбира се, е свързано със закупуването и оборидването с техника."

Маркери: групи, вода

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!