Обратно към категорията

По инициатива на ЕГ „Васил Карагьозов“: В родолюбив урок-състезание ученици от 4 училища припомниха славните моменти от родната ни история

Добавено на: 27.02.2024 12:52
   

„Много е важно никой да не бъде забравен и нищо от миналото да не бъде забравено, защото народ без история няма и бъдеще“. Това заяви председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков, приветствайки за знанията им участниците в родолюбивия урок-състезание, посветени на Освобождението на Ямбол и на България.

Инициативата се организира от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, а в нея, освен нейни възпитаници, се включиха и седмокласници от основните училища „Петко Рачов Славейков“, „Николай Петрини“ и „Любен Каравелов“.

Чрез забавни задачи за разпознаване на снимките на герои от Възраждането, на исторически местности от картата на България, на текстове за предосвобожденския период и техните автори, чрез презентации за паметниците в Ямбол, учениците припомниха за славните моменти в родната ни история, с които всеки българин трябва да се гордее.

В презентацията си учениците от Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ припомниха и за делото на Иван Параскевов, от чийто паметник в к-с „Златен рог“ ще тръгне и организираният от Община Ямбол и Регионален исторически музей Исторически поход „По стъпките на Освобождението“ на 3 март, неделя, в 12:30 часа.

Родолюбивият урок-състезание е само началото на поредица подобни прояви, които Езикова гимназия „Васил Карагьозов“ е включила в своя календар, обясни директорът Галя Дончева.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!