Обратно към категорията

Изложение за местни и пчелни продукти в Ямбол на 30 ноември

Добавено на: 28.11.2023 09:49
   

Тринадесетото областно ямболско изложение за местни и пчелни продукти ще се състои на 30.11.2023 г. (четвъртък) на пл. „Освобождение" в гр. Ямбол.

Целта на изложението е да се създаде и засили връзката между производителите от областта и нейните жители и посетители. На събитието ще има производители от общините Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа.

По време на изложението ще можете да се запознаете от първо лице и да опитате продукти на производители от територията на Област Ямбол. За първи път участие ще вземат представители на семейна ферма „Лавандулов Рай"/ (Lavander Paradise). Насажденията с ароматното растение се намират в с. Гълъбинци, общ. Тунджа, където е и дестилерията за лавандулово масло. Макар да живеят извън пределите на областта, членовете на семейния бизнес пазят връзка с региона, от който произхождат предците им и произвеждат ароматни масла в тунджанското село.

Отново с нас ще бъдат и вината на Винарска изба „Лозенец" – една от най-малките в региона, но за сметка на това предлагаща вино от местен сорт грозде – червен мискет. А редовните ни участници ще представят на мед, пчелни продукти, зеленчуци и плодове, вино, биологични брашна и олио и други.

Тринадесетото областно ямболско изложение за местни и пчелни продукти се организира от нашата фондация „Ямбол – вкус и традиции" в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Всички желаещи могат да посетят изложението, което ще продължи от 08:00 до 17:00 ч. на 30.11.2023 г. (четвъртък) на площад „Освобождение" (пред Безистена) – южна страна.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!