Обратно към категорията

Кампанията на Община Ямбол "Подай ръка, спаси живот" събра над 19 хиляди лева

Добавено на: 12.01.2023 11:10
   

19 240 лева са събрани в миналогодишното издание на Коледната благотворителна кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот", организирана в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, нуждаещи се от спешно оперативно или медикаментозно лечение, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравно-осигурителни фондове. Вече петнадесета поредна година кампанията набира средства и отново основната инициатива беше свързана с разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища, и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини. Сумата, която беше събрана в предното издание е в размер на 13 000 лв.

Община Ямбол изказва най-искрена благодарност на всички, които бяха съпричастни и отново подкрепиха благородната кауза! На малките ямболски художници, които рисуваха, на гражданите и фирмите, които отделиха от личните си средства и подкрепиха децата на Ямбол!

Картичките бяха отпечатани безплатно в тираж 10 000 броя от ямболските печатници „Мони Цони", „Диагал" и „Планета". Дизайнът и обработката също бяха подготвени безвъзмездно от Арт галерия „Стойчев". Тази година цената им беше в размер на 2 лева, а разпространението се осъществяваше чрез местни търговски обекти, учебни заведения, културни учреждения и др.

Дарения в подкрепа на кампанията се приемат целогодишно по банкова сметка:

BG13 SOMB 9130 84 24420344, Общинска банка АД, ФЦ – Ямбол

SWIFT BIC код: SOMBBGSF, получател: Община Ямбол. Основание за плащане: за благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот".

Цялата налична сума във фонда за подкрепа на тежкоболни деца към днешна дата е в размер на 56 703 лева.

Приемът на документи за отпускане на финансова помощ на нуждаещи се от спешно медикаментозно или оперативно лечение деца и младежи се извършва в отдел „Хуманитарни дейности" на Община Ямбол. Повече информация може да бъде получена на телефон 046/ 681 405.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!