Обратно към категорията

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ Димитър Иванов и д-р Дора Йовчева подкрепиха родолюбивата кауза на жителите на Атолово

Добавено на: 24.03.2021 14:14
   

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС подкрепиха с парични дарения родолюбивите инициативи на жителите на село Атолово и село Люлин в община Стралджа. Д-р Дора Йовчева и Димитър Иванов се отзоваха на поканата на хората в Атолово да посетят и видят една от най-старите и красиви църкви в областта, но която е в изключително тежко състояние и се нуждае от ремонт. Именно за ремонт и възстановяване на храма са дарените средства. Те бяха предадени на кметския наместник на с. Атолово Стоян Стоянов, който сподели, че още в следващите дни започват с най-важните дейности по-подмяна на дограмата.

Емоционално бе посещението и за д-р Дора Йовчева. Като лекар на хората от Атолово, д-р Дора Йовчева добре познава физическите болки на хората, но знае и тяхната духовна мъка и желание да запазят храма. „Затова аз и моите колеги откликнахме на призива на хората в Атолово да подкрепим богоугодното им желание и стремеж да запазят тази светиня“, каза д-р Йовчева. А че, тази църква в Атолово е светиня, няма съмнение. Построена през 1933г., само няколко години след създаването на селото от бежанци от Одринска Тракия и Македония. Надали има друго село в областта, освен Атолово, където да са събрани в едно хуманността и благородството на една хуманитарна организация и лорд Атол, и българските ни корени и дух.

„Знаем историята на това уникално село на бежанци и храма тук, но трябва да я помним и помагаме тези уникални наши храмове да се запазят“, сподели и Димитър Иванов, кандидат за народен представител от ГЕРБ за ямболски район. Той припомни, че в годините на управление ПП ГЕРБ никога не е делила населените места на малки и големи и работи за това хората да живеят добре във всяко село и град. „За нас да подпомагаме църквите и храмовете на нашата вяра е не просто дълг, а духовна нужда. В Атолово подпомагаме българщината. И за нас е чест да бъдем част от дарителите за възстановяване на храма.“, каза още Иванов.

Благодарност за дарението изразиха, както хората на Атолово и техният кметски наместник Стоян Стоянов, така и от ръководството на община Стралджа, които държат този проект по възстановяване на църковния храм да се случи в най-кратки срокове.

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ подкрепиха и една отдавнашна мечта и на хората в село Люлин, за набиране на средства за построяване на параклис.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!