Обратно към категорията

КЕВР гласува на закрито заседание по-високите цени на водата за Ямбол и още 23 области

Добавено на: 30.12.2022 08:37
   

На закрито заседание днес Комисията за енергийно и водно регулиране ще вземе решение за изменение на одобрените цени на ВиК услуги за 2023 г. С 5 стотинки се очаква да бъде намалена утвърдената през август цена за услугите на ВиК-Ямбол. Така от 1 януари отново ще имаме увеличение с 12 процента от досегашните цени.
Съгласно предложението, което се очаква да влезе в сила от 1 януари 2023 г., жителите на населени места в област Ямбол, където няма пречиствателни станции ще плащат по 3,90 лв. на кубик, а жителите на Ямбол и Елхово – 4,39 лв. на кубик с ДДС.

На закритото заседание в КЕВР днес ще се вземе решение и за изменение на цените на услугите на водоснабдителните дружества в гр. Сапарева баня, гр. Монтана, гр. Русе, гр. Габрово, гр. Троян, гр. Плевен, гр. Стара Загора, гр. Ловеч, гр. Търговище, гр. Варна, гр. Разград, гр. Силистра, гр. Враца, гр. Бургас, Видин, гр. Радомир, гр.
Брезник, Златни пясъци, „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД, гр. Смолян, гр. Хасково, гр. Благоевград, гр. Нови Пазар, гр. Пловдив.

КЕВР обсъжда днес и предложението на "Булгаргаз" за увеличение на цената на синьото гориво за януари с близо 40%.
Цената, която общественият доставчик иска, е над 204 лева за мегаватчас без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.
Възможно е в крайна сметка регулаторът да определи по-ниска ставка заради падането на стойността на газа на европейските пазари.
Окончателното предложение за утвърждаване на цената на природния газ за януари 2023 година ще бъде депозирано в КЕВР на 1 януари, като се отчетат котировките на ценообразуващите компоненти към 31 декември.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!