Обратно към категорията

Кмет, заместник-кмет и общински съветници четат книги пред децата в Болярово

Добавено на: 16.04.2024 08:25
   

Книжката "Приказна съкровищница" получиха по повод Международния ден на детската книга и Световния ден на книгата и авторското право ученици от Средно училище "Д-р Петър Берон". Вчера общинската съветничка Анна Николова представи пред второкласниците приказката "Мечката и лошата дума". Днес свои любими произведения ще обсъдят с учениците в Средно училище "Д-р Петър Берон" и с децата в ДГ "Здравец" кметът на община Болярово Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева.

В община Болярово провеждат различни прояви в рамките на националната инициатива „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга” с подкрепата на Националното сдружение на общините в България. Походът се осъществява под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова. Тази година Походът включва и националната кампания „Четяща класна стая“. 

Съвместни четения на книги ще се проведат и през следващите дни между учениците. А на 23 април от 12.00 часа в зрителната зала на НЧ „Възраждане-1912“ в гр. Болярово ще се проведе състезание за представяне на любим автор с презентация и представяне на неговото произведение между ученици от 5 до 9 клас от СУ „Д-р Петър Берон“ – Болярово и ОУ „Ст. Караджа“ – Ст. Караджово. Състезанието се организира от МКБППМН в община Болярово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!