Обратно към категорията

Кметове на четири тунджански села внесоха сигнал заради честите спирания на тока

Добавено на: 17.08.2021 13:01
Снимки: Община Тунджа
   

Сигнал до кмета на община „Тунджа“, изпълнителния директор на „Електроразпределение Юг“ EVN група и до областния управител внесоха кметовете на Безмер, Дражево, Кабиле и Хаджидимитрово заради честото и безпричинно спиране на електроподаването.

Те сигнализират, че в тези села повече от 20 дни внезапно спира тока за повече от половин час. Засегнати са над 3000 жители и фирмите, които извършват дейност в населените места. Пострадали жители са внесли документи и за повредени електроуреди, многократно на дежурните телефони е сигнализирано за липса на ел. захранване в селата.

Кметовете твърдят, че проблемът съществува повече от година, през пролетта са провеждали среща при областния управител с представители на дружеството, на която им е обещано, че ще бъдат взети мерки, за да се предотвратят честите спирания на тока, но сега те отново се повтарят.

Жителите на населените места организират подписка с настояване да получават качествено електроподаване, за което плащат.

Четиримата кметове представиха сигнала си на редовния брифинг на община „Тунджа“. Кметът Георги Георгиев се ангажира общината да изпрати писмо до ръководството на EVN, в което да настоява за решаване на проблема. Освен това той ще проведе среща и с ръководителя на КЕЦ – Ямбол Апостол Калев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!