Обратно към категорията

Кметът на Община Болярово кани парламентарно представените политически партии и коалиции за консултации за определяне състав на СИК

Добавено на: 26.04.2024 10:47
   

Кметът на Община Болярово Христо Христов отправи покана до парламентарно представените политически партии и коалиции за участие в консултации за определяне състав на Секционни избирателни комисии (СИК) на територията на община Болярово, на основание Указ № 100 от 09.04.2024 г. и Указ № 102 от 09.04.2024 г. на Президента на Република България за насрочване на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно събрание на 9 юни 2024 г., Решение № 3130-ЕП/НС на Централната избирателна комисия, чл. 91 от Изборния кодекс и във връзка с организационно-техническа подготовка за произвеждането на изборите.

Консултациите ще започнат в 14 часа на 29 април 2024 г. в заседателната зала на ул. „Девети септември“ 19, ет.2.

В консултациите, които се провеждат не по-късно от 35 дни преди изборния ден, могат да участват и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

С решение на Районна избирателна комисия от 25 април е определен броят на членовете на двадесет от избирателните секции на територията на Община Болярово. Деветчленна ще е само втора секция в Болярово. По седем члена ще има в избирателните секции в първа секция в Болярово, в Стефан Караджово, Попово, Мамарчево и Воден. Останалите секции ще са с по шестима членове.

Коалиция ,,ГЕРБ-СДС“ имат 24 места, толкова са и на Коалиция ,,Продължаваме промяната-Демократична България“. По 20 места са разпределени за Коалиция ,,БСП за България“, Партия ,,ДПС“, Партия ,,Възраждане“ и Партия ,,Има такъв народ“.

След 25 май, когато изтича срокът за подаването на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, се очаква да бъдат формирани още две избирателни секции, така, че общият брой на членовете на избирателните комисии ще бъде 140.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!