Обратно към категорията

Кметът на община Болярово и общинските съветници встъпиха в длъжност

Добавено на: 14.11.2023 08:06
   

Кметът на община Болярово Христо Христов встъпи в длъжност за осми пореден мандат. Заедно с избраните 11 общински съветници и кметове на седем села положиха клетва вчера на първата тържествена сесия на Общинския съвет в читалище "Възраждане 1912".

Първото заседание на местния парламент се състоя в присъствието на областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева-Димитрова и председателя на Общинската избирателна комисия в Болярово Драгомир Димитров.

"Категоричният Ви избор за осми пореден път, при такава висока избирателна активност, показва, че Вие си познавате работата, вършите я добре и това е оценката на гражданите", обърна се към кмета на Болярово областният управител на Ямбол.

"Доверието за пореден път е изключително голямо, то обаче задължава много всички нас – да работим много", каза Христов. Той посочи, че ще разчита на подкрепата на всички общински съветници и кметове на села в името на развитието на община Болярово.

Христов изтъкна, че настоящия мандат ще е по-различен и особено важен, тъй като се очакват голям размер европейски средства за крайграничните общини. Затова е необходимо цялата местна власт да работи в обединение, за да ги получи, посочи той.

След тайно гласуване за председател на Общинския съвет беше избран Красимир Григоров от "БСП за България". "Ще се ръководя от принципите на прозрачност, законност и добре свършена работа. Нека заедно работим за по-доброто бъдеще на община Болярово", каза той.

Христо Христов бе избран на първи тур със 77,75 % подкрепа при 73,56 % избирателна активност в община Болярово на местния вот. Най-много представители в Общинския съвет в Болярово има коалиция "БСП за България", от която за пореден път бе издигнат кметът – осем. Партия ГЕРБ има един, а "Възраждане" – двама.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!