Обратно към категорията

Консултации за разпределението на местата в СИК в община Болярово

Добавено на: 29.04.2024 15:49
   

В конструктивен диалог преминаха днес консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за разпределението на местата в секционните избирателни комисии на територията на община Болярово. Те бяха водени от заместник-кмета Нина Терзиева. Присъстващите постигнаха пълно единодушие, така, че предложението ще бъде изпратено в срок с имената на кандидатите в РИК.
С решение на Районна избирателна комисия от 25 април е определен броят на членовете на двадесет от избирателните секции на територията на Община Болярово. Деветчленна ще е само втора секция в Болярово. По седем члена ще има в избирателните секции в първа секция в Болярово, в Стефан Караджово, Попово, Мамарчево и Воден. Останалите секции ще са с по шестима членове.
Коалиция ,,ГЕРБ-СДС" имат 24 места, толкова са и на Коалиция ,,Продължаваме промяната-Демократична България". По 20 места са разпределени за Коалиция ,,БСП за България", Партия ,,ДПС", Партия ,,Възраждане" и Партия ,,Има такъв народ".
След 25 май, когато изтича срокът за подаването на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, се очаква да бъдат формирани още две избирателни секции, така, че общият брой на членовете на избирателните комисии ще бъде 140.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!