Обратно към категорията

Кой има право да гласува с машина на 9 юни

Добавено на: 31.05.2024 09:01
   

Продължават онлайн-обученията на членовете на секционни избирателни комисии за предстоящите на 9 юни избори за народни представители и европейски депутати в област Ямбол. А от 3 юни започват и присъствените обучения.

Междувременно Районна избирателна комисия провежда и демонстрационно експериментално гласуване. Днес от 16:00-18:00 машината с инсталирана демоверсия на електронна бюлетина за гласуване, ще бъде разположена пред главния вход на сградата на Община Ямбол. Такива машини днес ще има и в селата Веселиново, Завой, Кукорево и Тенево.

В общо 155 избирателни секции в областта ще бъдат поставени машинни устройства, 100 от тях са в областния град в Ямбол. В община Болярово машини ще има в 2 секции, в община Елхово – в 17, в община Стралджа – в 10, в община Тунджа – в 26.

Съгласно указанията на Централната избирателна комисия, за да гласува с бюлетина от машинно гласуване избирателят трябва да има избирателни права и за двата вида избори, които се произвеждат. Ако избирателят няма избирателни права за изборите за членове на Европейския парламент от Република България, той гласува в изборите за народни представители само с хартиена бюлетина. Не се допуска гласуване в единия вид избор с хартиена бюлетина, а в другия вид избор с бюлетина от машинно гласуване. Гласуването в двата вида избори се осъществява само с едно посещение на изборното помещение.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!