Обратно към категорията

Към момента няма планове за разполагане на дивизионен щаб на НАТО край Ямбол

Добавено на: 10.08.2023 14:34
   

По повод на възникнали притеснения сред гражданите, относно създаване на многофункционален дивизионен щаб на НАТО край Ямбол, Областният управител на област Ямбол Биляна Кавалджиева – Димитрова, поиска официална информация по темата от Министъра на отбраната на Република България.

В отговор, съобщават от областната управа, министър Тагарев уведомява областния управител, че към момента не съществуват планове за изграждане или развръщане на многофункционален дивизионен щаб на алианса в или около Ямбол.

„Към този момент се анализират възможностите за мястото, където да бъде разположена многонационалната бойна група“, се казва още в писмото на министър Тагарев. Той обръща внимание и на ползите от разполагането на многонационалната бойна група, в съответната област, като посочва за такива - „привличане на значителни инвестиции в пътища, канализация, социална и друг вид инфраструктура, подобряването на бизнес климата, откриването на нови работни места и повишаването на доходите на живущите в региона“.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!