Обратно към категорията

Летни интерактивни занимания за ученици от общинските училища на територията на община „Тунджа“

Добавено на: 26.06.2024 17:00
   
В периода от 17 юни 2024 г. до 23 август 2024 г. по график в Посетителския център на община „Тунджа“ в лесопарк „Бакаджик“ ще се проведат безплатни летни интерактивни занимания за ученици от общинските училища на територията на община „Тунджа“.
В програмата на летните интерактивни занимания ще участват общо 10 общински училища. През „Зелената седмица“ първата организирана група беше от Начално училище „Св. Климент Охридски“, с. Крумово, община „Тунджа“.
Целта на изнесените интерактивни занимания е да бъдат създадени условия за социализация и общуване между ученици и педагогически специалисти извън училищната и семейната среда, пълноценно осмисляне на ваканционното време.
Дейностите по Програмата за всяка организирана група ученици ще се реализират в рамките на 5 дни. Учениците ще имат възможност да посетят културно-исторически и природни забележителности в Лесопарк „Бакаджик“, да участват в занимания по интереси, спортни дейности, еко походи, дискусии и пленери.
В програмата на летните интерактивни събития се включиха аниматори, експерти образователни дейности, лектори, представители на различни професионални организации.
Учениците от с. Крумово във вторник (18 юни 2024 г.) заедно с Георги Костов – лектор, пяха народни песни, играха ръченица и народни танци.
В сряда се включиха в пленер с водещ Смиляна Любомирова – директор на Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност „Тунджа“.
В четвъртък спортуваха и се забавляваха заедно със Станислава Василева – педагог от Обединено училище „Васил Левски“, с. Тенево.
При децата гостува и Пеньо Йорданов – инспектор от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Децата се запознаха с правила за поведение и практически действия при възникване на пожар в различна среда – в училище, в дома и в природата.
Програмата се финансира от Фонда за подпомагане на ученици и студенти с високи постижения в образованието, изкуството и спорт и от бюджета на общината.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!