Обратно към категорията

Летни занимания за децата организират в община Болярово

Добавено на: 04.08.2020 09:21
   

Летни занимания за децата организират в община Болярово, а инициативата за това е на общинското ръководство, на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и на читалищата.

На 6 август в центъра на град Болярово ще бъдат организирани футболни срещи за малки и големи.

На 14 август са предвидени състезания по доджбол и петанк, на 20 и 27 август – занимателни образователни игри в читалище “Възраждане - 1912”.

В читалище „Светлина-1928“ в село Мамарчево на 6 август организират конкурс за най-добра рисунка, на 11 август са планирани състезание по тенис на маса, на 19 август – спортни игри, а на 27 август – групово четене на любими книги.

НЧ „Просвета-1927“ - село Голямо Крушево изнася библиотеката в парка, където на 7 август ще се проведе литературно четене. За Деня на младежта – 12 август, обявяват конкурс за рисунка, на 21 август са предвидили забавни игри, а на 28 август - четене на любими книги в библиотеката.

Към книгите в хартиен вариант се опитват да привлекат децата и в читалище „Стефан Караджа-1904“. В село Стефан Караджово, в библиотеката на Преображение Господне – 6 август, организират четене на любими книги, за 12 август са обявили конкурс за

най-добра рисунка, за 19 август - занимателни игри, а на 27 август - кулинарна работилница.

Читалище „Н. Й. Вапцаров“ в Попово е планирало спортен полуден за 7 август, конкурс за рисунка на асфалт на 11 август, литературно четене на 14 август и туристически излет на 20 август.

Много активни са в село Воден, където читалището си намери партньор в лицето на младите доброволци Иван-Александър и Стефания. Там се провеждат спортни мероприятия в парка

всяка седмица от понеделник до петък. освен това – дискусии всеки понеделник в библиотеката, четене на любими книги с проблемни деца всеки четвъртък, всеки петък - конкурс за най-добра рисунка, а всяка неделя туристически поход до исторически местности около селото.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!