Обратно към категорията

Лятното училище по проект „Желани пространства“ завърши с празник в с. Козарево

Добавено на: 28.08.2023 11:43
   

Село Козарево отново беше домакин на празника за завършване на лятното училище за двете групи от селата Хаджидимитрово и Завой. То се организира за седма година в община „Тунджа“ по проект „Желани пространства“.

Сцената на зрителната зала на село Козарево се изпълни с бъдещите първокласници от Завой и Хаджидимитрово, които бяха подготвили специален концерт, за да покажат наученото от тях през годината и затвърдените знания през лятното училище.

Децата рецитираха, пяха, танцуваха и се състезаваха и създадоха много настроение и радост на техните родители и гости.

Празника уважиха секретарят на Община „Тунджа“ Галина Иванова, кметовете на с. Козарево – Теодора Тачева, и на с. Хаджидимитрово – Тодор Тодоров и жители на селото.

Концертът беше истинска радост и за децата на с. Козарево, които се забавляваха искрено.

Като финал на празника децата пуснаха в небето балон с послание за успех на всички първокласници, а изненада за тях бяха пъстрите фойерверки.

Пред Общностния център за деца и семейства в с. Козарево официално им бяха връчени и подаръците от лятното училище – раници, пълни с материали и помагала за първи клас.

Накрая имаше и почерпка за бъдещите първокласници.

Лятното училище се организира в изпълнение на дейността „Допълнителна подготовка за равен старт в училище” по проект „Желани пространства”- комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, които се изпълнява от 2016 г. в общината.

Осигурената безвъзмездна финансова помощ по процедура BG05M9OP001-2.004 „Услуги за ранно детско развитие“ на ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, приоритетна ос 2 – „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, е в размер на 1 955 345 лв.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!