Обратно към категорията

Митничари хванаха недекларирана валута за близо 1,5 млн. лева

Добавено на: 03.11.2021 14:15
   

Районна прокуратура-Ямбол привлече към наказателна отговорност М.И. Той е обвинен за това, че не е изпълнил задължението си за деклариране пред митническите органи парични средства, а именно сумата от 530 000 евро и 250 000 щатски долара, всички с обща левова равностойност на 1 458 904 лева. Престъплението е осъществено на 02.11.2021 г. на Митнически пункт „Лесово“, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл. 251, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че недекларираните парични средства са се намирали в товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Той е пътувал без товар по маршрут от Полша за Турция. В зоната за митнически контрол шофьорът е заявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано по метода „анализ на риска“ на трасе „Изходящи товарни автомобили“ за Турция, където е извършена проверката.

Престъпното деяние е установено благодарение на отличните действия на служителите от митническия пункт.

Недекларираните парични средства са иззети. По данни на Агенция „Митници“ това е най-голямата сума недекларирана валута, задържана на Митнически пункт „Лесово“, за период от повече от 10 години.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!