Обратно към категорията

Младежкият фестивал „Тунджа-творчество и иновации“ събира в Безмер младите хора на община „Тунджа“

Добавено на: 15.09.2023 07:14
   

На 16 септември в с. Безмер от 13,30 часа ще се проведе единадесетото издание на Младежкия фестивал „Тунджа – Творчество и иновации“.

Общо 24 младежки отбора от община „Тунджа“ са заявили участие в атрактивните спортни състезания. Те ще премерят сили в игри по пейнтбол, щафетни трасета за пъргавост и прецизност, стрелбище, сумо, дженга, танграм и футбол - точна стрелба по надуваема врата. Тази година отборните състезания ще се провеждат в две възрастови групи – от 15 до 20 години и от 21 до 29 години.

По-малките гости на фестивала ще се забавляват в арт ателиета, подготвени от Общинския център за изкуство и извънучилищна дейност с. Кабиле и социалните услуги на община „Тунджа“.

За втора година на фестивала ще гостува „Синята градина“ - работилница за цианотипия на фотографа Стефан Каменов. Ще има и игри с несъстезателен характер – дартс, стрийтбол, канадска борба и др.

На фестивала ще се представят и партньорите на община „Тунджа“ - 22-ра щурмова авиобаза „Безмер“ с демонстрации на оръжия, авиооборудване и полева кухня, която ще предлага емблематичния боб; Български младежки червен кръст - с демонстрации по оказване на първа помощ и ЯТПП.

Тази година за младите хора на община „Тунджа“ концерт ще изнесе група „Туин Пийкс“ от гр. Ямбол с вокалист Даниела Косева.

По традиция фестивалът ще има и благотворителен характер - младежи доброволци ще предоставят топла храна на възрастни и нуждаещи се от с. Безмер.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!