Обратно към категорията

Млади червенокръстци от Ямбол се включиха в национална кампания за доброто

Добавено на: 22.04.2022 10:35
   

Доброволците на БМЧК-Ямбол се включиха в Национална кампания „Умножи доброто“ по повод отбелязването на 22 април – Денят на Земята. Целта на кампанията е да насочи вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призове хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда.
Младежите почистиха, поляха дръвчетата, които миналата година посадиха по повод 100-годишнината на БМЧК на Велоплощадка. Освежени бяха и табелки с надписи на посадените дръвчета.
Проведоха се и открити уроци с ученици на тема „Опазване на околната среда“. Разгледани бяха теми, свързани с промяна на климата, което води до промяна на околната среда, здравето на човека, дори и до навици в социалния живот на хората. След дискусията, доброволците се включиха в “игра на дървото”, в която показаха съпричастност към природата.
Интерес предизвика проведена интерактивна игра сред учениците „любопитни факти за от света“, свързани с промяна на различни популациии.
Събитията са част от част от Национална кампания „Умножи доброто“ на Българския младежки Червен кръст #УмножиДоброто #BRCY #БМЧК


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!