Обратно към категорията

МРРБ ще се опита да включи проекта за модернизация на пътя Сливен - Ямбол в инвестиционната програма на АПИ за 2025-2027 г., съобщи ресорният министър

Добавено на: 08.07.2024 09:06
   

Проектът за 4-лентовия път между Сливен и Ямбол не е включен в инвестиционната програма на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за настоящата година, не се предвижда и проектното обезпечаване на обекта. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на парламентарния контрол. „Ще се опитаме при разписване на новата инвестиционна програма за периода 2025-2027 г. проектът да бъде включен в инвестиционната програма на АПИ“, каза министърът.

През 2020 г. е направено прединвестиционно проучване за необходимостта от модернизация на участък от 21 километра от второкласния път между Сливен и Ямбол. Планира се пътят да стане с две платна, с две ленти за движение, както и водещи ивици, средна разделителна ивица и два банкета, а в отделни участъци за обслужване на прилежащи територии ще трябва да се предвидят и локални платна.

За момента на пътния участък е необходимо да се изработи идеен и технически проект, подробен устройствен план - парцеларен план, за да се извърши екологична процедура, на чиято база ще се изработи окончателен вариант на трасето и ще се изпълнят всички необходими действия за теренното обезпечаване на участъка, каза министърът. Виолета Коритарова допълни, че на основание на одобрената проектна документация ще се определят и конкретните параметри, които включват прогнозна стойност на обекта, както и срок за изпълнение на строително-монтажните работи.

БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!