Обратно към категорията

Начало на лятно училище по плуване и превенция на БЧК-Ямбол

Добавено на: 26.06.2024 13:00
   

На 25 юни 2024г., Ямболската червенокръстка организация успешно стартира ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” с обособени две групи от деца на възраст 7-11 години.

Занятията са общо двадесет и се провеждат всеки делничен ден на плувния басейн към ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифициран обучаващ екип – треньор, специалист от БЧК – Ямбол и воден спасител.

След приключване на обучителната част, ще се проведат финални занятия с демонстрации и състезателни игри, като за победителите са предвидени специални награди, а всяко дете ще получи грамота за успешно завършване на „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм ” и образователни книжки на тема водна безопасност.

Програмата се осъществява за четиринадесета поредна година и има за цел изграждането на начални плувни умения, формиране на безопасно поведение във и около водата и усвояване на елементарни способи по оказване на първа помощ за намаляване на риска от водни инциденти сред деца.

От 8 юли 2024г. ще започне обучението за още две групи с деца от посочената възрастова група.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!