Обратно към категорията

Над 100 ученици и студенти от община Тунджа получиха стипендии и еднократно финансово стимулиране

Добавено на: 22.04.2024 07:25
   

Ученици и студенти от община Тунджа получиха стипендии и еднократно финансово стимулиране. Те се връчват два пъти всяка година, като единият е в навечерието на празника на общината – 22 април, Международният ден на Земята.

Връчени бяха общо 102 стипендии и еднократни премии на деца и младежи с високи постижения в образованието, изкуствата и спорта. Средствата за тях се събират по време на традиционния общински коледен благотворителен бал, който в края на 2023 г. се състоя за 15-и път и събра над 100 хил. лева за различни каузи.

„Щастлив съм, че тази зала отново е пълна с таланта и уменията на нашите най-ученолюбиви и успешни млади хора“, обърна се към учениците и студентите кметът на община Тунджа Станчо Ставрев, преди да връчи отличията. Той припомни, че инициативата датира от 2008 г. 

„Тогава аз като заместник-кмет заедно с едни активни и ученолюбиви млади хора, които милеят за своя роден край, акумулирахме тази идея. Една голяма част от тях вече са успешни лекари, учители, инженери, други са част от общинската администрация. Много се надявам и вие да последвате техния пример“, добави Ставрев.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!