Обратно към категорията

Над 2000 карантинирани няма да гласуват в област Ямбол

Добавено на: 02.04.2021 17:48
   

Над 2000 са поставените под карантина в Ямболска област и те няма да упражнят правото си на глас в изборния ден, тъй като не са подали заявления за гласуване с подвижна секция. В четири от петте общини на областта не могат да се сформират секции, защото желаещите да гласуват са по- малко от 10.

В момента заболелите и контактните, поставени под карантина са 2038, като активните случаи на Covid-19 са 996, а 1042 са карантинирани като контактни на заразени.

В община Ямбол ще бъде разкрита една секция и в нея желание да гласуват са заявили 17 карантинирани, уточни председателят на РИК Ямбол Екатерина Янева.

Ще има и две секции за хората, които се намират в Covid отделенията в държавната болница и в частната болница „Йоан Рилски“ в Ямбол.

Секретарят на РЗИ Донка Желева допълни, че право на глас няма да имат и „всички които са получили положителен резултат за Коронавирус от днес, утре и вдругиден, тъй като срокът за подаване изтече.

В областта са сформирани 8 подвижни секции, в които ще могат да гласуват хора с увреждания.

Избирателна секция е сформирана и в ареста в Елхово.

В Ямбол освен секции за пациентите, настанени в Ковид отделенията в многопрофилната болница „Свети Пантелеймон“ и в болница „Йоан Рилски“, ще има отделни избирателни секции и за другите пациенти в болниците „Свети Пантелеймон“ и в специализираната болница по кардиология.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!