Обратно към категорията

Над 50 деца се състезаваха по приложно колоездене в Ямбол  

Добавено на: 22.06.2024 17:34
   

За поредна година Ямбол беше домакин на Републиканския шампионат по приложно колоездене за деца-велосипедисти по правилата на Международната автомобилна федерация- ФИА. Над 50 колоездачи на възраст 12-14 години от Ямбол, Благоевград, Берковица, Етрополе, Силистра, Първомай и Градина се включиха в надпреварата.

Състезанието, което е част от спортния календар на Община Ямбол, се проведе в навечерието на Деня на Ямбол и на Националния ден на безопасността на движението по пътищата. То се организира от Български червен кръст-Ямбол в партньорство с Община Ямбол, Съюза на българските автомобилисти, Областна дирекция на МВР-Сектор „Пътна полиция”-Ямбол и Общински детски комплекс-Ямбол.

„Карането на колело е забавно занимание за малки и големи. Но е и отговорност, защото велосипедистите, като участници в движението, също са длъжни да спазват правилата за движение по пътищата, да пазят себе си и околните“, каза в приветствието си към участниците заместник-кметът Васил Александров.

„От друга страна общината има отговорност да развива подходяща за колоездене инфраструктура за разделяне на велосипедите от останалия трафик. Затова и през последните 5 години ние положихме доста усилия да изградим 11 километра велоалеи, които свързват вече различни квартали на града. В ход са и процедурите по изграждането на атракционен парк за скейтборд, ролери, тротинетки и BMX велосипеди в Градския парк. Радваме се, също, че активно се използва и площадката за пътна безопасност, която Български червен кръст създаде върху предоставен от община Ямбол терен в к-с „Диана“.“, каза още Александров и пожела състезанието да се превърне в незабравим празник за всички участници.

Осем отбора премериха сили в майсторско управление на велосипед в детското авто градче, изградено специално за състезанието на улица „Георги Раковски“ - в пространството между Народно читалище „Съгласие – 1862“ и сградата на Община Ямбол.

 

Първо място в крайното класиране на шампионата спечели ……….., втора позиция зае ………………, а на трето място е отборът ……………. Отборът на ОДК-БЧК-Ямбол …………………………….

Отборите, класирали се на първо, второ и трето място, получиха купи, осигурени от Община Ямбол. Специалната награда на Община Ямбол - купа „Ямбол“, която получи ……………….

Златни, сребърни и бронзови медали бяха връчени на индивидуално класиралите се с най-добри лични резултати момичета и момчета.

Всички участници в състезанието получиха и много награди и грамоти, осигурени от БЧК-Ямбол и спомоществователите на Републиканския шампионат по приложно колоездене.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!