Обратно към категорията

Над 86% от домакинствата в област Ямбол имат достъп до интернет

Добавено на: 15.12.2022 16:06
   

Резултатите от проведеното през 2022 г. изследване за използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата показват, че 86.3% от домакинствата в област Ямбол имат достъп до интернет в домовете си. Област Ямбол, заедно с област Кърджали, се нарежда на 16-то място по относителен дял на домакинствата с достъп до интернет.
През 2022 г., 76.9% от лицата на възраст между 16 и 74 навършени години в област Ямбол използват регулярно (всеки ден или поне веднъж седмично) интернет. Спрямо 2021 г. се отчита ръст от 4.4 процентни пункта. По този показател областта се нарежда на 16-то място след област Видин - 77.0% и пред област Плевен - 75.1%.
В област Ямбол мъжете са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените - съответно 79.3 и 74.4%. Тяхната активност е по-ниска от средната за мъжете в страната с 0.6 процентни пункта и по-висока от активността на жените в областта с 4.9 процентни пункта.
Най-активни потребители на интернет в област Ямбол са лицата с висше образование (91.7%). На второ място се нареждат лицата със средно образование (79.8%). С най-малък относителен дял на лицата, използващи интернет, са тези с основно или по-ниско образование (68.0%). Най-голям ръст бележат лицата, използващи интернет, с висше образование - 12.1 процентни пункта.
Относителният дял на лицата в област Ямбол, използващи услугите на електронното правителство за взаимодействие с административни органи и публични институции през последните 12 месеца , е 19.7%, при 26.4% средно за страната.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!