Обратно към категорията

Награда за певческа група „Воденски славеи“ - с. Воден

Добавено на: 03.07.2023 12:06
   

Със специалната награда се завърна певческа група „Воденски славеи“ към НЧ „Ана Маймункова-1894“ – с. Воден от Седмия Фестивал на сусама в харманлийското село Доситеево. Танцовият колектив „Зорница“ към НЧ „Стефан Караджа-1904“ – Стефан Караджово се класира на второ място в категорията за танцови групи.

Доситеево е известно с отглеждането на сусам, а за местното население земеделската култура е запазена марка. Фестивалът на сусама, чиито организатори са Община Харманли, кметство Доситеево и местното читалище "Архимандрит Доситей - 1908", има конкурсен характер и се проведе на 1 и 2 юли. В него взеха участие десетки групи за автентичен фолклор и народно танцово изкуство, които представиха традиционното творчество от различни краища на България.

Групите от Воден и Стефан Караджово, които съхраняват и предават на младите фолклорното богатство на боляровския край, се представиха достойно за пореден път. Кметът Христо Христов поздравява самодейците и им пожелава да продължават все така да прославят Община Болярово.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!