Обратно към категорията

Най-малко 1825 души ще бъдат ангажирани в СИК в област Ямбол на 14 ноември

Добавено на: 07.10.2021 08:22
   

Въпреки, че на 14 ноември ще се проведат избори „2в1“ и ще бъдат попълвани повече протоколи с резултати - за президент и за народни представители, няма да има по-голямо заплащане за членовете на секционните избирателни комисии. Това става ясно от решението на ЦИК

Определеното възнаграждение за председателя е отново 105 лв., за заместник-председател и за секретар – 95 лв., за член – 80 лв. Членовете, които ще участват в приемането на машинните устройства и изборните книжа в предходния ден ще получат допълнително по 15 лв., а тези, които представят протокола с резултатите на РИК, по още 30 лв. Толкова бяха сумите и на проведените избори за народни представители на 4 април и на 11 юли. Възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии и сега ще бъдат увеличавани с 50 на сто, заради извънредната епидемична обстановка.

1825 души ще бъдат назначени в образуваните до момента секционни избирателни комисии в област Ямбол. 

Днес от 14:00 часа в сградата на Общинска администрация – Ямбол, ще се проведат консултациите за определяне на съставите на секционните избирателни комиси. За изборите в община Ямбол са образувани 101 избирателни секции. Определена е числеността на членовете на всяка СИК на територията на Община Ямбол, съобразно броя на избирателите в съответната избирателна секция: 91 СИК в състав от 9 /девет/ членове и 10 СИК в състав от 7 /седем/ членове.

В Болярово консултациите за разпределяне на местата в СИК се проведоха на 5 октомври. Там са образувани 20 избирателни секции на този етап, а за тях ще бъдат ангажирани 132-ма души.

В община Тунджа в избирателните 49 секции ще бъдат назначени 365 души, в община Стралджа, където избирателните секции са 29, ще назначат 214 души. Консултациите в Стралджа са насрочени за днес от 10 часа.

В община Елхово местата в образуваните до момента 29 СИК са 225.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!