Обратно към категорията

Неучебен ще е 2 май и за учениците в община Болярово

Добавено на: 18.04.2024 14:42
   

Кметът на Община Болярово Христо Христов подари още един ден ваканция за учениците по време на Великденските празници. С негова заповед неучебен ще е и 2 май, четвъртък. Така ваканцията за Средно училище „Д-р Петър Берон“ – Болярово и Основно училище „Стефан Караджа“-Стефан Караджово ще е от 1-ви до 6-и май включително.

По този начин учениците ще имат възможност да се включат пълноценно в празничните прояви, организирани от читалищата и кметствата в тези дни.

Те вече започнаха с общи украси на населените места. Усилено репетират и лазарките в Болярово, Стефан Караджово и Попово. Те ще обиколят домовете благославят с песни и наричания за здраве и берекет на 27 април.

Кметовете и кметските наместници подготвят и църковните храмове за празниците. На 28 април, неделя, празничната литургия за Цветница в храм „Св.вмчк Димитрий“ в Болярово започва в 10.30 часа. Отец Дамян ще бъде в Болярово и на самия Великден. Празничната служба на 5 май ще започне в 9.00 часа.

В седмицата преди Великден НЧ „Стефан Караджа 1904“ с. Стефан Караджово, съвместно с ОУ „Стефан Караджа“,  организират щафетни игри с яйца, боядисване на традиционните великденски символи, изработване на поздравителни картички, четения на книги.

„Заедно можем повече“ е мотото на съвместната инициатива на НЧ „Светлина 1928“ с. Мамарчево, местната общност и Младежкия клуб. Там освен картички за Цветница, боядисани яйца, щафетни игри, организират и рисуване на скали.

В неучебния 2 май от 9:30 часа ще започне общото боядисване на яйца в НЧ „Ана Маймункова 1894“ с. Воден, като участие в нея ще вземат децата и групата автентичен фолклор „Воденски славеи“. На самия Великден там от 10.00 часа организират общоселско празнично хоро.

Общо боядисване на яйца организира на 2 май и НЧ „Н.Й.Вапцаров 1930“с.Попово, а началото е от 10.00 часа. Предвидени са и награди за най-красивите яйца.

 „Великденска работилница“ с изработване на великденски красотички и рисунки организира НЧ „Просвета 1927“ с.Голямо Крушево на 4 май в двора на читалището.

В двора на църквата ще бъде уредена Великденска изложба с пролетно-великденска декорация и великденски вкусотии.

На този етап заповедта на кмета за неучебния 2-ри май не засяга дейността на детската градина и филиали. За тях ще бъде взето решение след допитване до родителите за семейните им планове по време на празниците.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!