Обратно към категорията

Новa услуга по проект „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“ в училището в село Крумово

Добавено на: 31.10.2023 17:32
   

На 18 октомври 2023 г. приключи работата на двата SOS кабинета, създадени по проект „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“, който се изпълнява в партньорство между Сдружение „Евроклуб Жена“ и Община „Тунджа“.

Кабинетите бяха разкрити в ОУ „ Св. Паисий Хилендарски“ с. Роза и в ОУ „Христо Ботев“ с. Кукорево. В продължение на три месеца, по 4 часа на ден, специалисти-психолози предоставяха психологическа подкрепа на ученици и техните родители, предимно жени, в областта на домашното насилие и насилието по полов признак. Психолозите предоставяха безплатни индивидуални и групови психологически консултации и личностна подкрепа, даваха и съвети за реализиране на пазара на труда, като начин за овластяване и самостоятелност при жените.

В училището в с. Роза работи психологът Петя Александрова, а в с. Кукорево – Радка Василева.

Кабинетите започнаха работа на 24 април 2023, а след лятната ваканция подновиха дейността си от 18 септември 2023. През тримесечния период в двата SOS кабинета са извършени общо 347 индивидуални консултации с ученици и родители и 96 групови консултации.

За финал на SOS кабинетите най-активните участници получиха промо раници и цветни моливи.

В рамките на проекта е предвидено функционирането на още два кабинета за психологическа подкрепа в селата Крумово и Ботево, за период от 3 месеца. В НУ „Св. Климент Охридски“ с. Крумово SOS кабинетът започва работа на 24 септември 2023 г., в ОУ „Христо Ботев“ с. Ботево – през януари 2024 г.

Проектът „РЕ-АКЦИЯ чрез информация срещу домашното насилие и насилието по полов признак“ е финансиран чрез Малка грантова схема на Програма „Правосъдие” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. Безвъзмездната помощ, отпусната от Кралство Норвегия за проекта, е в размер на 186 305,32 лв.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!